Het pietteam


Pietteam

Harrie en Dinie Meenhuis hebben in 2004 samen de zorgboerderij opgestart. Harrie is van oorsprong timmerman en heeft in 1976 samen met Dinie de boerderij overgenomen van zijn ouders. Dinie heeft de opleiding bejaardenverzorgster gedaan. Harrie en Dinie zijn 20 jaar varkenshouder geweest toen zij in 2004 hebben besloten om een andere richting op te gaan met de zorgboerderij. De eerste 2 jaar kwamen deelnemers om mee te werken op de boerderij. Daarna is de varkenshouderij afgebouwd en werd het een volledige zorgboerderij.

Destijds was er geen sprake van bedrijfsopvolging in de varkenshouderij. Nu Harrie en Dinie de zorgboerderij zijn begonnen (met behulp van dochter Marieke) werkt sinds 2011 hun zoon Raymond mee op de zorgboerderij. Raymond was loonwerker en nadat hij een aantal jaren in Rijssen heeft gewerkt, stond de boerderij op het punt van uitbreiding. Hierdoor wilden Harrie, Dinie en Joyce, de vrouw van Raymond, graag dat Raymond volledig in het bedrijf kwam werken.

Joyce heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en als vervolgopleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd. Sinds 2006 werkt zij mee op de zaterdaggroep en is tijdens haar opleiding als Matschappelijk werker parttime op de boerderij komen werken. Als maatschappelijk werker draagt Joyce zorg voor de coördinatie van de zorg. In 2015 is Robin Nijhof toegevoegd aan dit vaste team. Zij kwam als stagiaire sociaal agogisch werker op de zorgboerderij en doordat het gelijk klikte met de deelnemers en het team is Robin na het behalen van haar opleiding gebleven. Zij werkt nu volledig mee op de zorgboerderij.

Dinie, Robin en Joyce zijn verantwoordelijk voor de nieuwe aanmeldingen van de deelnemers. Zij verzorgen de intake en begeleiden het proces van een deelnemer op de zorgboerderij. Samen met onze vaste medewerkers op zaterdag: Rianne Lemans, Monique Kuipers en Debby Smit begeleiden wij al jaren onze deelnemers met veel plezier. Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers en stagiaires, zij maken ons team compleet.

Adresgegevens

Zorgboerderij 'De Piet'
Voorbroeksweg 3
7468 RG Enter

Tel: 0546-572614
Mail: meenhuis@zorgboerderijdepiet.nl

Volg ons


Keurmerken